torstai 12. huhtikuuta 2012

Pärjäisitkö ghanalaisella koeviikolla?

Luokka remontissa.

Mukavaa mennyttä pääsiäistä kaikille! Täällä on toinen kolmannes vuoden opetussuunnitelmasta takana ja oppilaat osallistuivat viime viikolla kokeisiin. Ahkeroinnin jälkeen on luvassa ansaittu, noin 2,5 viikon loma – osa koululaisista toki tulee tämänkin loman aikana joka päivä ekstraopetustunneille. Meikäläinen aikoo kuitenkin ottaa vapaat vapaana ja kurvata kohti leppoista sapattia!

Oman vapaani sekä pääsiäispyhien päättymisen kunniaksi ajattelin laittaa tällä kertaa blogiin koululaisten suorittamia kokeita. Yhtenä tehtäväni täällä kun oli konekirjoittaminen: opettajat olivat kirjoittaneet koekysymykset vihkoihin, josta sitten näppäränä sihteerikkönä sain niitä muunnella digitaaliseen muotoon.

Koekysymykset on jaoteltu aiheittain ja yhdessä tiedostossa voi olla monen eri ikäluokan osiot samasta aiheesta. Jossain kysymyksissä on tyhjiä kohtia, sillä niistä puuttuu piirustus tai diagrammi – sallin ne jätettävän huomiotta tällä kertaa! Oikeita vastauksia minulla ei ole, mutta toivon, että niihin ei niinkään ole tarvetta, sillä kyse on ala- ja yläasteikäisistä.

Laitoin tämän ensinnäkin siksi, että uskon teille olevan mielenkiintoista nähdä, minkälaisesta koulusta ja tasosta tässä on kyse. Toinen mielenkiintoinen tekijä on se, mitä kysymykset kertovat maan kulttuurista ja ajattelutavasta. Kolmanneksi, oma muistikuvani suomalaisesta opetus- ja koekysymystasosta on osittain unohtunut ja tämän takia kuulisin mielelläni kommenttia, minkälaisia eroja on Suomen ja Ghanan välillä.

Nyt herätetään ne takatalven kylmettämät aivosolut takaisin elävien kirjoihin ja valmistumaan kesään ja aurinkoon. Työniloa!

R.M.E. = Religious and Moral Education
I.C.T. = Information and Communication Technology


R.M.E EXAMS

Mathematics, Environmental, Creativity Exam

Mathematics Exams Jhs,6,5

I.C.T. EXAMS

French Exams

English Exams

Design and Technology Exam

3 kommenttia:

  1. Ihana ajatus päästä näkemään autenttisia kokeita sieltä päin; kiitos Anni!

    Valitettavasti tehtäviä avatessa minulle iski pakkosyöttönä koko ajan pop-up ikkunoina kilpailuviestejä, joita en saanut lopetettua. Näin ollen kokeet ovat vielä suorittamatta ;)

    Täällä mennään jo kovaa höyryä kohti kesälomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesa on siis tuloillaan, hyva! Sun taytyy varmaan laittaa popup-ikkunoiden esto pois ja sitten pitais tilanteen rauhoittua :)

      Poista
  2. Matikassa oisin varmaan pärjännyt jotenkin

    VastaaPoista