tiistai 13. syyskuuta 2011

Kertaheitolla Ghanaan

Vihdoin perilla! Tulin paivaa aiemmin Accraan kuin mita muut saman jarjeston kautta tulevat. Tama paiva on ollut todellista ihmettelya. Itse asiassa jo siita lahtien, kun ensimmaista kertaa ulos lentokenttaalueelta astuin, olen saanut kulttuuria tuutin taydelta. Vaikka olenkin matkustellut jonkin verran aiemmin, on se silti aina jonkinlainen shokki. No, sitahan varten taalla osaksi ollaan, kulttuurien vaihdos on yksi vaihto-ohjelman paatarkoituksista.

Olen ollut perilla nyt noin 12 tuntia, mutta tuntuu, etta olen kokenut uusia asioita maarallisesti jo yhta paljon kuin mita Suomessa normaalisti ehka 12 viikossa. Tahanastinen tuntuma on, etta liikenne on mielenkiintoinen, toimiva ja kiva - ainakin niin kauan kun itse ei tarvitse olla ratin takana. Julkisivu on taalla sellaista kuin odotinkin, ja nyt puhutaan siis paakaupungista. Vihrean, keltaisen, punaisen, ruskean, pahvin, muovin, kiven, kankaan ynna muiden varien ja materiaalien hyva yhteiskokonaisuus on vallassa. Aania on monenlaisia - musiikkia, liikennetta, puhetta, huutoa ja tuulettimia. Ei kuitenkaan lainkaan hairitsevasti vaan osana kokonaisuutta. Samoin tuoksuja on moneen lahtoon. Taivas on pilvinen, mutta lamminta riittaa ja kosteusprosentti vahan kuin mokkisaunan jalkilammoissa istuisi.

Edessa on orientaatioleiri muiden vapaaehtoistyontekijoiden kanssa. Heita saapuu noin kymmenen tanaan ja kukaties lisaa huomenna. Ennen matkaa kyseenalaistin vahan pitkan leirin hyotya, mutta rakas sisko oli oikeassa: tuntuu ihan hyvalta saada vahan seuraa muista samassa tilanteessa olevista ihmisista. Tiedan taman paivan perusteella jo vahan, milta tuntuu erottua massasta ja on kiva tietaa, millaista siita on erottua porukan voimin. :)

Loysin internetin jarjeston toimistosta ja jarjeston tyontekija, Sheila, lahti hoitamaan asioita ja ymmarsi varmaankin, etta saan kylla aikani kulumaan kun yhteys muuhun maailmaan on taattua! Tallaiset ennakkotunnelmat hyvin vahan maassa aikaa viettaneelta. Mahtaa ajatukset viela muuttua monta kertaa tulevan vuoden aikana.

4 kommenttia:

  1. Hei, mahtavaa, että olet perillä pienistä matkakommelluksista huolimatta!

    Siitä se sitten lähtee...huisia!

    Nauti "saunan jälkilämmöistä". :) Täällä satanut vettä lähdöstäsi asti ja taivas ollut tasaisen harmaa.

    On muuten tosi hieno blogin layout. Ja on ihan superkivaa lukea sun ghanalaisesta elämänmenosta ja fiiliksistä täältä, laitoin tämän jo Google Readeriin ja Favoriteihin. :)

    Ikimuistoisia ensimmäisiä päiviä, toivottavasti leirillä on kivaa ja hyviä tyyppejä!

    Pus,
    Jossu

    VastaaPoista
  2. Hyvä meininki.

    Mielenkiinnolla odotan juttujasi ja mahdollisesti myöhemmin blogiin tulevia valokuvia.

    kimmo

    VastaaPoista
  3. Mukava idea tämä blogin perustaminen :) varmasti tällä tulee olemaan lukijoita.

    Kivasti aloitettu ja mukavaa että olet päässyt perille kohti uusia haasteita ja seikkailuja.

    Seuraavia juttujasi odotellen

    -Marja-

    VastaaPoista
  4. Oli aivan ihana saada kuulla näin pian Ghanan kuulumisia. Blogi on tosi kiva idea ja layout tosi hyvännäköinen! Myös minä odotan innolla mahdollisia kuvia. Kiva näyttää pojille miltä siellä Afrikassa näyttää.

    Susa

    VastaaPoista